Kunstroute Schuytgraaf: Femke Herregraven

Kunstroute Schuytgraaf: Femke Herregraven

Femke Herregraven is geïnteresseerd in machtssystemen en het verband tussen financiële markten, internationaal recht, geopolitiek, ethiek en klimaatverandering. In haar werk zet zij deze abstracte, complexe noties om in poëtische, speelse, zintuiglijke werken.

Time Keepers is een voorstel voor een serieel kunstwerk dat in nauwe samenwerking met leerlingen van groep 6 van de zes verschillende basisscholen van de wijk, zal worden ontwikkeld. Het kunstwerk bestaat uit een serie sculpturen, geplaatst op verschillende locaties door de wijk. De sculpturen, zes verticale ‘zuilen’, gemaakt van beton, markeren de plek waar tijdcapsules liggen. Op deze zuilen worden de tekeningen/vormen die de leerlingen hebben gemaakt, weergegeven, in uitgekerfde lijnen, of juist in reliëf. Elke leerling kan zijn/ haar motief terugvinden.

De tijdcapsules die de kunstenaar voor ogen heeft  zullen met professionele dromers van Schuytgraaf ontwikkeld worden – de kinderen die er wonen. "We zullen samen op een interessante manier het leven in Schuytgraaf van het nu proberen te vangen, maar ook speculeren over Schuytgraaf in de toekomst".